Jag riktar en tacksamhetens tanke till Bullen Berglund

En tacksamhetens tanke till Bullen Berglund

En tacksamhetens tanke till Bullen Berglund

Det är inte alltid jag har lust att laga mat och då riktar jag ibland en tacksamhetens tanke till Bullen Berglund. Det är bara att ta fram korvburken, med hans porträtt, ur skafferiet, tina några korvbröd. och värma på korven i en kastrull. Det är dock viktigt att inte låta den koka, för då spricker den ofelbart. Bullens pilsnerkorv med bröd och stark senap på är inte en måltid. Det är ren poesi. Får jag sedan en pilsner till, så är det fullbordat. Ibland är livet enkelt…

En mångsysslare

Erik ”Bullen” Berglund var en mångsysslare som har lämnat ett tydligt avtryck i den svenska mathistorien. Han föddes i Stockholm 1887 och hann under 1900-talets första hälft med att arbeta på juristkontor, vara skådespelare, utbilda sig till kock, skriva matkåserier och kokböcker. Han avled 1963 och har väl som få fått sitt porträtt exponerat i butikshyllorna. Bullens pilsnerkorv lanserades 1953 och har nu, efter mer än 60 år kompletterats med flera nya korvar smaksatta med öl. Varumärket ”Bullens” ägs av HKScan Sweden AB.

-Det är inte helt otänkbart att jag återkommer i ärendet och recenserar de nya korvarna.

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*