Lenas rödkål & morotssallad – Gott till det mesta

Lenas rödkål & morotssallad
Lenas rödkål & morotssallad
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Mat i säsong är alltid trevligt. När det så här års är säsong för rödkål och morötter så brukar Lena blanda till sin fräscha, crunchiga, och goda rödkåls & morotssallad. Lenas rödkål & morotssallad passar som tillbehör till det mesta och är så god att den är svår att sluta äta. Att den dessutom är ganska nyttig gör ju inte det hela sämre.

Lenas rödkål & morotssallad

Ingredienser

  • 0,5 kg strimlad rödkål
  • 2 medelstora morötter
  • 3/4 dl solroskärnor
  • Olivolja
  • Flingsalt

 

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna
  2. Strimla rödkålen
  3. Grovriv morötterna
  4. Blanda rödkål och morötter i en skål
  5. Ringla över olivolja
  6. Tillsätt en rejäl nypa flingsalt
  7. Tillsätt de rostade solroskärnorna
  8. Blanda salladen
 Servera som ett tillbehör till nästan vad som helst.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*