Löjrom på brödchips -Lyxigt och gott

Löjrom på brödchips -Enkelt och gott
Löjrom på brödchips -Enkelt och gott

Löjrom är en av mina absoluta favoriter. Särskilt då Vänerlöjrom från Spiken vid Vänern. Det finns många sätt att äta löjrommen på och de flesta är okomplicerade och lättlagade. Alla rätter med löjrom som jag har smakat hittills har haft en sak gemensamt. De passar grymt bra ihop med mousserande vin. Gärna Champagne men Cava och torr Prosecco ligger inte långt efter. Visst är löjrom på brödchips -Lyxigt och gott.

Drinktilltugg eller förrätt

Löjrom på brödchips passar lika bra som förrätt eller som drinktilltugg. Servera dem till sittande gäster som en vacker och välsmakande förrätt eller kombinera drinken och förrätten genom att servera dem som tilltugg till ett glas Champagne. Oavsett vilket sätt du väljer så kan det inte bli fel med löjrom och Champagne.

Vänerlöjrom

Jag har haft flera blogginlägg om vänerlöjrom i olika sammanhang men jag berättar gärna igen att Vänerlöjrom är ett varumärke där 17 olika fiskare i trakterna av Spiken, tillsammans med Hushållningssällskapet strävar efter en hög och jämn kvalitet på löjrommen.

Löjrom med crème fraiche på brödchips

Ingredienser 4 pers

  • 200 g löjrom
  • 1/2 ljus baguette
  • 2 dl creme fraiche
  • Färsk dill
  • Olivolja och flingsalt till rostning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skiva baguetten till chips så tunt du kan.
  3. Lägg chipsen i en långpanna droppa på olivolja och strö lite flingsalt över.
  4. Rosta chipsen i ugnen på grill med öppen lucka, under ständig övervakning. Vänd dem så snart de börjar få färg. (Det går ganska fort på slutet)
  5. Låt chipsen svalna och lägg ut dem på ett uppläggningsfat.
  6. Klicka på crème fraîche och löjrom på chipsen.
  7. Garnera varje chips med en liten dillkvist.
  • Servera tillsammans med ett gott mousserande vin.

Vinförslag

Löjrom och crème fraîche på brödchips
Löjrom och crème fraîche på brödchips

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*