Torbjörns Insalata Caprese -Mozzarellasallad med chili och kapris

Torbjörns Insalata Caprese
Torbjörns Insalata Caprese
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Min variant på Insalata Caprese serveras som en liten förrätt eller antipasto som italienarna säger. Den passar även bra som ett gott tillbehör till en varmrätt. Med Insalata Caprese menas en sallad från Capri gjord på Mozzarellaost, basilika och tomat. Råvarorna speglar de italienska färgerna rött, vitt och grönt. I min variant på Insalata Caprese står chili för den röda färgen istället för tomat. Chilin, av typen spansk peppar, är ganska mild men ger en liten hetta till salladen, vilket passar bra till den lena smakrika mozzarellan. Jag har även lagt till lite kapris bara för att det är gott.

Torbjörns Insalata Caprese

Ingredienser
  • 125g Mozzarellaost av god kvalitet.
  • 10-15 blad av färsk basilika. (Om du inte har färsk basilika så kan du använda torkad och strö över)
  • 1/2 Chili (spansk peppar)
  • 1 msk inlagd kapris
  • Olivolja
Gör så här
  1. Dela mozzarellan på mitten och skär halvorna i skivor. Lägg upp på ett fat.
  2. Strimla basilikabladen och strö dem över.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Strö över tillsammans med kaprisen.
  4. Ringla över olivolja.

Servera som en förrätt eller som ett tillbehör.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*