Ungsgratinerad ravioli med smarrig fyllning och sommartryffel

Ungsgratinerad ravioli med smarrig fyllning och sommartryffel
Ungsgratinerad ravioli med smarrig fyllning och sommartryffel

Ungsgratinerad ravioli med en god fyllning toppad med sommartryffel. Det är inte så dumt. Använder man färdiga färska pastaplattor så blir det dessutom busenkelt att laga till.

Ungsgratinerad ravioli med smarrig fyllning och sommartryffel

Ingredienser

  • 8 färska pastaplattor
  • 200g nötfärs
  • 50g bacon
  • 10st champignoner
  • Valnötter
  • Ricottaost
  • Sommartryffel
  • Ägg

Gör så här

  1. Koka pastaplattorna i ca två minuter och lägg dem i kallt vatten.
  2. Hacka champignonerna, baconet och valnötterna.
  3. Fräs champinjonerna för sig och lägg åt sidan.
  4. Bryn färsen och baconet.
  5. Lägg i champinjonerna på slutet. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp de kokta pastaplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Lägg på färsfyllningen och lägg på ca en matsked ricottaost.
  8. Strö över de hackade valnötterna och hyvla på lite tryffel.
  9. Vik över ena sidan av pastaplattan och pensla med vispat ägg.
  10. Avsluta med att garnera med en skiva champignon och toppa med hyvlad tryffel.
  11. Kör dem i ugnen på 220 grader ett par minuter så att de blir varma. Låt de inte gå för länge för då blir pastan för torr.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*