Vänerlöjrom och abborre

Vänerlöjrom och Abborre
Vänerlöjrom och Abborre
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

 

Vänerlöjrom och abborre

Vänerlöjrom på klassiskt sätt med rödlök och creme fraîche är en grymt god förrätt som dessutom är lättlagad. Att det passar perfekt till ett gott bubbel i glaset gör inte det hela sämre. I Spiken längst ut på Kållandsö nära Läckö, kan man köpa löjrom och även abborre-, och gösfiléer. Det är svårt att låta bli, så det brukar alltid sluta med att jag kommer hem med en kasse godsaker. Ett bra tillfälle att beska Spiken är på Löjrommens dag i november. Då visar fiskarna hur man bereder löjrommen och dessutom erbjuds provsmakning. Stekta abborrfiléer med spetskål och en god sås går inte av för hackor.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*