Blanda creme fraiche, persilja, citronzest och vitlök. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Rostade hasselnötter
Dela hasselnötterna och torrosta dem i en stekpanna Strö på de rostade hasselnötterna innan det brynta smöret skedas över.
Rostbiff
Sätt ugnen på 175˚C
Krydda rostbiffen med salt och nymalen svartpeppar och bryn den i en stekpanna tillsammans med krossade vitlöksklyftor och timjan.
Lägg den brynta rostbiffen i en ganska trång ugnsfast form. Slå över smöret från pannan.
Låt rostbiffen stekas i ugnen till ca 54 ˚C innertemperatur. Ta sedan ut och låt den vila i minst 15-20 minuter.
Skiva rostbiffen tunt.
Rotfruksbädd
Sätt ugnen på 225˚C
Skala rotfrukterna och skär dem i generösa klyftor. Skär paprikan i bitar samt dela chilin och ta bort fröna.
Lägg alltsammans i en bunke. Häll på några matskedar olivolja, salta och blanda.
Häll upp alltsammans i en långpanna och rosta i ugnen. Rör runt/vänd emellanåt.
Brynt citronsmör
Bryn smöret i en kastrull och blanda i en knapp tesked nypressad citronjuice.
Uppläggning
Riv några salladsblad och lägg dem i botten av ett serveringsfat. Häll över de rostade rotfrukterna. Lägg på rostbiffskivorna. Strö över rostade hasselnötter och skeda till sist över det brynta citronsmöret.
Övrigt
Servera med en skål kall creme fraichesås och ett riktigt gott rödvin.