Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås
Måltid:
Huvudrätt, Pasta
Kök:
Italienskt
Sökord:
gnocchi, Mozzarella, parmesan, Pastasås
Portioner:
4
Författare:
Torbjörns Tips
Ingredienser
500
gram
färsk gnocchi di patate
2
dl
pastasås
200
gram
körsbärstomater
1/2 burk
125
gram
mozzarella
0,5
dl
riven parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Koka gnocchin enligt instruktionerna på förpackningen och häll av vattnet.
Blanda pastasåsen med körsbärstomaterna.
Skiva och dela mozzarellan samt riv parmesanosten.
Varva såsen med gnocchi och mozzarella. (börja och sluta med såsen).
Toppa med riven parmesan.
Gratinera i ugnen i 5-10 min -tills det får fin färg.
Övrigt
Servera med ett gott bröd och ett italienskt rödvin.