smör att bryna i samt 2-3 krossade vitlöksklyftor att steka med.
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 180°C. Om du har två ugnar är det bekvämt att sparka igång den andra till potatisen på 220°C.
Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och låt några krossade vitlöksklyftor åka med. (tryck till vitlöksklyftorna med flatsidan på knivbladet)
Bryn oxfilén runt om och lägg den sedan i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen tills den har ca 55°C innertemperatur. Ta då ut ekipaget och låt köttet vila 10-15 minuter.
Stek potatisen gyllene i smör eller ev olja i stekpannan eller i långpanna i ugnen.
Lägg upp potatisen på ett snyggt serveringsfat. Skiva upp oxfilén och lägg den ovanpå. Toppa med vitlök/persilje-smöret.
Sätt in hela fatet i het ugn några minuter tills smöret har smält och potatisen är varm.
Vitlök/persiljesmör
Låt smöret bli rumstempererat. Pressa sedan i vitlöken och blanda i persiljan. Rör ihop och smaka av med salt.