Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Gubbröra på mitt vis
Måltid:
Drinktilltugg, Hors d'oeuvre, Smørrebröd
Kök:
Danskt, Svenskt
Sökord:
Ägg, Ansjovis, Potatis, Smörrebröd
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredienser
1
burk
Grebbestad anjovisfiléer
125 gram
4
ägg
2
medelstora potatisar av fast sort
1
dl
crème fraîche
2
msk majonnäs
0,5
dl
hackad dill,
går bra med fryst
0,5
dl
hackad gräslök,
går bra med fryst
4
skivor kavring
4
blad
romansallad
2
dl
finstrimlad spetskål
2
msk
smör att breda på kavringen
Salt och nymalen svartpeppar till avsmakning
Gör så här
Koka potatisarna och hårdkoka äggen -låt dem svalna.
Hacka äggen (jag använder en äggskärare och skär dem på tre håll).
Tärna potatisen fint.
Skär ansjovisfiléerna i små bitar.
Blanda ägg, potatis, ansjovis, dill, gräslök, majonnäs och crème fraîche i en bunke.
Lägg en smörad skiva kavring på varje tallrik.
Lägg på romansalld, spetskål och en rejäl klick med gubbröra.
Toppa med en liten citronklyfta.
Övrigt
Avnjutes med en kall öl och en "lille en".