Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Gubbröra på rågbröd
Måltid:
Drinktilltugg, Hors d'oeuvre, Smørrebröd
Kök:
Danskt, Svenskt
Sökord:
Ägg, Ansjovis, Potatis, Smörrebröd
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
1
burk
Grebbestad anjovisfiléer
125 gram (+ lite av spadet)
4
ägg
2
medelstora potatisar av fast sort
1
dl
crème fraîche
2
msk majonnäs
0,5
dl
hackad dill,
går bra med fryst
0,5
dl
hackad gräslök,
går bra med fryst
8
skivor rågbröd
(om brödskivorna är stora räcker det med 1 per person)
strimlad isbergssallad
2
msk
smör att breda på brödet
salt och nymalen svartpeppar till avsmakning
Gör så här
Koka potatisarna och hårdkoka äggen -låt dem svalna.
Hacka äggen (jag använder en äggskärare och skär dem på tre håll).
Tärna potatisen fint.
Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Spara lite spad att blanda i gubbröran.
Blanda ägg, potatis, ansjovis, dill, gräslök, majonnäs och crème fraîche i en bunke. Blanda gärna i en msk ansjovisspad också.
Smöra brödskivorna.
Lägg på sallad och en rejäl klick med gubbröra.
Övrigt
Avnjutes med en kall öl och en nubbe eller två.