Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Kycklingbullar med bulgursallad
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Sökord:
Bulgur, Kycklingfärs
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
Kycklingbullar
600
gram
kycklingfärs
1
dl
ströbröd
1
dl
vatten
1
tsk
salt
1
tsk
nymalen svartpeppar
1
ägg
1
msk
dijonsenap
1
tsk
chilipulver
(efter tycke och smak)
1
tsk
spiskummin
1
msk
olivolja
(att steka i)
1
msk
smör
(att steka i)
Bulgursallad
4
dl
kokt bulgur
(avsvalnad)
8
gröna sparrisar
4
små morötter
8-10
rädisor
(tunt skivade)
salt och nymalen svartpeppar
YOUGHURTDRESSING
2
dl
turkisk youghurt
1
msk
finklippt gräslök
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla.
Blanda färs, salt och peppar. Rör ner ströbröd, ägg, senap och kryddor. Blanda till en fast smet och rulla till små bullar.
Stek kycklingbullarna gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme.
Koka sparris och morötter i ca två minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten för att avbryta kokningen och behålla lite stuns i dem.
Dela sparrisen och morötterna. Blanda med rädisor, bulgur och en aning olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Blanda yoghurt och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Övrigt
Servera kycklingbullarna med bulgursalladen och såsen. Drick gärna ett smakrikt vitt eller ett fruktigt rött vin till.