Go Back
Skriv ut
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Kycklingwok
Måltid:
Wok
Kök:
Thailand
Sökord:
Kycklingwok
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
600
gram
kycklingbröstfile
(delad i lagom bitar)
300
gram (1 knippe)
broccoli
(både små buketter och stammen skalad och skivad)
200
gram
färska champinjoner
(delad i klyftor)
1
stor rödlök
(klyftad och delad)
3
finhackade vitlöksklyftor
0,5
purjolök
(slantad)
1
stor
röd paprika
(skuren i bitar)
1
burk
skivade vattenkastanjer
0,5
zucchini
(skivad och kvartad)
75
gram
sockerärtor
(strimlade)
olivolja
garam masala
spiskummin
gurkmeja
salt och nymalen svartpeppar
0,5
msk
strösocker
sweet chilisås
250
gram
äggnudlar
Gör så här
Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller en stor stekpanna och fräs rödlök, purjo och vitlök tillsammans med strösocker utan att det får färg.
Lägg i zucchini, broccoli, paprika samt vattenkastanjer och woka några minuter. Krydda med garam masala, spiskummin, gurkmeja, svartpeppar och salt.
Woka med sockerärtorna en kort stund.
Häll över i en bunke täck och ställ åt sidan.
Woka champinjonerna gyllene och häll över dem i bunken.
Koka äggnudlarna och häll av dem.
Woka kycklingen (i omgångar om det behövs) i olivolja och krydda med garam masala, spiskummin, gurmkeja, svartpeppar och salt.
Häll över grönsaker och svamp från bunken och woka allt tillsammans ett par minuter. Ringla över och blanda i lite sweet chilisås.
Övrigt
Servera med nykokta äggnudlar och ev mera sweet chilisås.