Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Pasta Puttanesca med mozzarella och bresaola
Måltid:
Pasta
Kök:
Italienskt
Sökord:
Bresaola, Lumaconi, Mozzarella, pasta, ruccola
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
300-350
gram
torkad "stor" pasta
(Lumaconi, mezze maniche, rigatoni eller liknande)
1
hackad rödlök
2
finhackade vitlöksklyftor
0,5
tärnad zucchini
1
burk
körsbärstomater
(400 gram)
1
dl
torrt vitt vin
1
dl
tapenade
0,5
kruka
finhackad rosmarin
0,5
tsk
torkad timjan
140
gram
bresaola
(delade skivor)
250
gram
buffelmozzarella
(2 x 125 gram)
50
gram
ruccola
salt och nymalen svartpeppar
olivolja
Gör så här
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Fräs zucchini, rödlök och vitlök i lite olivolja.
Häll på vinet och låt koka en kort stund.
Tillsätt tomaterna och låt koka ett par minuter till.
Rör i tapenad, timjan och rosmarin och smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda i bresaola, mozzarella och ruccola vid servering.
Övrigt
Servera på ett stort fat eller på tallrikar tillsammans med minst ett glas av ditt favoritvin.