Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Penne rigate med harissaost och skinka
Måltid:
Pasta
Kök:
Sverige
Sökord:
Färskost, pasta, Skinka
Servings:
2
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
150
gram
penne rigate (eller annan räfflad pasta)
(150g torkad eller 200g ”butiksfärsk”)
150
gram
Skinka
breda strimlor
100
gram
färskost med harissasmak
0,5
dl
pastavatten
Gör så här
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite pastavatten.
Häll av pastan och blanda den med färskost och skinka samt späd med pastavattnet till lagom konsistens.
Lägg upp på djupa tallrikar och garnera, dra ett tag med svartpepparkvarnen över.
Övrigt
Garnera gärna med hackad persilja eller delade småtomater.