Fräs den rivna ingefäran ett par minuter i lite smör och olivolja på medelhög värme i en kastrull.
Tillsätt ris, vatten, salt och låt koka upp. Sänk sedan värmen och sjud under lock i 10 min. Dra av från plattan och låt riset vila under lock i ca 10 min tills vattnet har absorberats.
Sesammajo
Blanda majonnäs, sojasås och sesamfrön i en skål. Rör om igen alldeles innan servering.
Kycklingbowl
Kom ihåg att skära kycklingen sist eller på en separat skärbräda och med separat kniv.
Fräs kycklingbitarna i olivolja tills den är genomstekt i en stekpanna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg kycklingen åt sidan och varmhåll.
Fräs morot, rödlök och paprika i olivolja några minuter i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och fräs i någon minut till.
Tillsätt den stekta kycklingen, woksås och vatten. Fräs/woka tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera dina kycklingbowls med ris i botten av skålen, lägg kyckling/grönsaker på riset samt toppa med sesammajo och salladslök.
Övrigt
Den här rätten passar jättebra ihop med en ljus öl eller ett runt, inte för torrt vitt vin.-Det här är ett recept från HelloFresh-