Rör ihop creme fraiche, vispgrädde och senap och i en kastrull och låt det koka upp.
Alldeles innan serveringen: Blanda i gräslök, dill, potatis som du har delat i bitar och hälften av löjrommen.
Stekt röding
Dela fisken i lagom portionsbitar. Känn över filén och ta bort eventuella ben.
Salta och peppra rödingen på köttsidan
Hetta upp en stekpanna och lägg i en ordenlig klick smör. Vänta med att lägga i filébitarna tills smöret har tystnat. Lägg dem med skinnsidan ner och stek på låg värme i 7-8 minuter. (beroende på hur tjocka filéerna är)
Vänd filéerna och ge dem 1-2 minuter på köttsidan.
Lägg upp på tallrikar och klicka resten av löjrommen på potatisen.
Övrigt
Rödingen är en fin och dyr fisk så den förtjänar ett riktigt bra vin. Välj gärna en Chardonnay med lite lagom fatkaraktär. Mitt vintips: Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay. Den är dyr precis som rödingen men de passar perfekt tillsammans.