Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Rödvinsreduktion Nouveau
Måltid:
Sås
Kök:
Frankrike
Sökord:
Rödvinsreduktion, rödvinssås, vinsås
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
2
schalottenlökar, skivade
3-4
dl
Beaujolais nouveau
2
msk
balsamvinäger
2
msk
tomatpuré
1
msk
strösocker
1
dl
vatten
1
tärning
mörk oxbuljong
majsenaredning
lite smör till stekning
Gör så här
Hetta upp en stekpanna och lägg i en liten klick smör.
Fräs lök och tomatpure ett par minuter utan att det får färg.
Häll på Beaujolais Nouveau, balsamvinäger, strösocker och vatten.
Smula i buljongtärningen.
Koka ihop såsen till ca 2/3. (ca 10-15 min)
Sila av såsen i en kastrull och red sedan av den med majsena. Red gärna av i omgångar så den inte blir för tjock.
(Om du inte skall använda såsen med en gång så kan du nu låta den stå och sedan värma på den)
Övrigt
Såsen passar till de flesta stekta eller grillade kötträtter.