Rosta de delade hasselnötterna i en torr stekpanna.
Skala sparrisen med en sparrisskalare eller potatisskalare. Skär bort den nedersta biten. klyv sparrisen på längden. Stek sparrisen på medelvärme i smör tills den mjuknat, ca 5 minuter. Känn efter med en vass kiv tvärs fibrerna. Salta.
Bryn smöret i en kastrull.
Koka samman grädde och crème fraîche i en annan kastrull. Häll smöret i en fin stråle i den varma grädd- och crème fraîche-blandningen under omrörning. Vispa samman och smaka av med salt och några droppar citron.
Fördela sparrisen på 2 tallrikar. Strö över de rostade hasselnötterna och klippt gräslök.
Skeda den brynta smörgräddsåsen över eller servera den i en skål bredvid.
Övrigt
Servera gärna med ett gott rostat surdegsbröd och ett oekat torrt vitt vin.