Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Tagliatelle med lammkorv -Carbonara de luxe
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italienskt
Sökord:
Lammkorv, pasta, Salciccia, Tagliatelle
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredienser
280
gram
tagliatelle
torkad (eller ca 400 g butiksfärsk)
300
gram
färsk lammkorv
utklämd färs
250
gram
minitomater
delade
2
dl
pecorino-, eller parmesanost
finriven
3
äggulor
1
dl
pastavatten
från pastakoket
olivolja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
2
msk
rosmarin
färsk hackad eller torkad, lätt mortlad.
Gör så här
Koka pastan enligt producentens anvisningar. Spara 1 dl av pastavattnet/4 portioner.
Kläm ut korvsmeten från korvskinnet och dela i småbitar samt bryn dem i olivolja.
Tillsätt tomater och rosmarin och stek en eller ett par minuter till. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner i pastan
Vispa ihop pastavatten, parmesanost och äggulor samt blanda med pasta, lammkorv och tomater.
Lägg upp på tallrikar och dra ett par tag med svartpepparkvarnen över.
Övrigt
Servera gärna med ett glas gott italienskt rödvin.