Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Bakad potatis med lyxig räkröra
Måltid:
Huvudrätt, tillbehör
Kök:
Svenskt
Sökord:
Ärtor, Creme fraiche, majonnäs, Potatis, Räkor
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
4
stora bakpotatisar
240
gram
räkor i lake (en burk)
(eller färska skalade)
2,5
dl
creme fraiche
1,5
dl
Majonnäs
1
dl
kalla kokta ärtor
1
mellanstor
finhackad rödlök
salt
nymalen svartpeppar
cayennepeppar
Gör så här
Bakad potatis
Sätt ugnen på 225 grader C.
Skölj potatisarna, picka dem på ”ovansidan” och lägg dem på ett galler eller en plåt med bakplåtspapper i ugnen.
Baka dem i ca en timma, beroende på storlek. Kolla med en provsticka att de är färdiga.
Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna något innan servering.
Lyxig räkröra
Krama ur räkorna och hacka dem grovt.
Blanda finhackad rödlök, creme fraiche, majonnäs och kalla kokta ärtor med räkorna.
Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och cayennepeppar.
Servering
Skär ett kryss i varje bakpotatis ock vik upp skalflikarna. Om du vill kan du grunda med en klick smör och lite salt innan du lägger på räkröran.
Toppa med räkröran.
Övrigt
Servera gärna med en god öl.