Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Bakad potatis med räkröra
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Sökord:
Ärter, Potatis, Räkor
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
4
stora bakpotatisar
1
burk
räkor i lake
(200-250 gram skalade räkor)
1
dl
frysta gröna ärter
1
finhackad rödlök
2,5
dl
creme fraiche
1,5
dl
majonnäs
svartpeppar
cayennepeppar
salt
Gör så här
Bakad potatis
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Sätt in potatisarna i 45-60 min. Känn efter med en sticka om att de är klara.
Räkröra med gröna ärter
Koka upp lite vatten i en kastrull. Dra av den och lägg i ärterna. Spola med kallt vatten efter någon minut så att de behåller sin konsistens.
Blanda creme fraiche och majonnäs samt blanda i räkor, ärter och rödlök.
Smaka av med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
Servera potatisarna med räkröran vid sidan om. Toppa gärna med lite löjrom eller gräslök -eller något annat snyggt.