Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Det här är ett recept på gehör och har därför inga måttangivelser. Utgå från 2-3 kotletter och 25-30 gram gorgonzolaost per person.
Lammkotletter med gorgonzolasås
Måltid:
Lamm
Kök:
Frankrike
Sökord:
gorgonzolasås, lamm, lammkotletter
Servings:
0
Author:
Torbjörns Tips
Ingredienser
2-3
lammkotletter per person
fast potatis
gorgonzolaost
grädde
rött vin till deglacering
gärna portvin
soja
oxbuljong
smör till stekning
vitlök
färsk rosmarin och timjan
Gör så här
Pommes Anna -potatiskaka
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skiva potatisen tunt.
Hyvla rikligt smör ovanpå och sätt in i ugnen.
Lägg lager på lager i en smord ungsfast form. Salta mellan lagren. En tunn kaka blir färdig fortare än en tjock.
Låt den gräddas till den har fått fin färg. (30-45 min)
Lammkotletterna
Gnid kotletterna med en delad vitlöksklyfta.
Mortla rosmarin, timjan och salt samt krydda kotletterna.
Ta några tag med svartpepparkvarnen också.
Hetta upp en klick smör tillsammans med ett par krossade vitlöksklyftor.
Stek lammkotletterna på hög värme till de har fått fin färg utan att bli genomstekta. Gärna tillsammans med ett par rosmarin-, och timjankvistar.
Ta upp kotletterna och låt dem vila på ett fat under folie.
Gorgonzolasåsen
Bränn ur stekpannan
(deglacera)
med en skvätt vin.
Häll på grädde.
Smula i en bit oxbuljongtärning.
En liten skvätt soja.
Slå på köttsaften från kotlettfatet.
Koka ihop några minuter.
Dra av stekpannan från plattan.
Smula i gogonzolaosten och rör i såsen till osten har smält.
Servera omedelbart tillsammans med en god sallad.