Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Parmesanchips och italiensk salami
Måltid:
Drinktilltugg, Snacks
Kök:
Italienskt
Sökord:
chips, parmesan, parmiggiano, salami
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredienser
Parmesanchips
200
gram
riven parmesanost
3
msk
finhackad persilja
Salami
100
gram
Salami i tunna skivor
olivolja
basilikablad
(om du har)
Gör så här
Parmesanchips
Sätt ugnen på 200°C.
Riv pasrmesanosten på ett rivjärn.
Lägg den rivna osten i små runda högar ca 4cm i diameterpå ett ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till högarna lite.
Grädda dem i ca 5-6 minuter i ugnen.
Strö över persilja och låt dem svalna.
Salami
Dela salamiskivorna på mitten och lägg upp dem på ett fat.
Ringla lite olivolja över och garnera bärna med ett par basilikablad.
Övrigt
Parmesanchipsen går utmärkt att spara flera veckor i en burk med lock.