Parmesanchips och italiensk salami -chin chin

Parmesanchips och italiensk salami -chin chin
Parmesanchips och italiensk salami -chin chin

Salta goda parmesanchips som du fixar till på en kvart är ett strålande drinktilltugg. Dela sedan några skivor god italiensk salami och droppa några droppar olivolja över så är det fulländat. De här drinktilltuggen passar perfekt till ett glas prosecco eller ett glas rött och eftersom parmesanchipsen är ganska salta så är det även gott med öl till. Parmesanchips och italiensk salami -chin chin.

Drinktilltugg på italienska

Spuntini, parmiggiano och salame är tre bra och goda ord. Snacks, parmesan och salami på svenska. Parmesanchips och italiensk salami är två snabba och goda drinktilltugg som du kan ha färdigt flera dagar i förväg. En burk med färdiga parmesanchips och ett hekto italiensk salami är ett beredskapslager för läckergommar. Ställ fram dem på bordet, öppna proseccon och så säger vi väl som italienarna -chin chin.

Parmesanchips och italiensk salami -chin chin
Skriv ut receptet

Parmesanchips och italiensk salami

Måltid: Drinktilltugg, Snacks
Kök: Italienskt
Sökord: chips, parmesan, parmiggiano, salami
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Parmesanchips

  • 200 gram riven parmesanost
  • 3 msk finhackad persilja

Salami

  • 100 gram Salami i tunna skivor
  • olivolja
  • basilikablad (om du har)

Gör så här

Parmesanchips

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Riv pasrmesanosten på ett rivjärn.
  • Lägg den rivna osten i små runda högar ca 4cm i diameterpå ett ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till högarna lite.
  • Grädda dem i ca 5-6 minuter i ugnen.
  • Strö över persilja och låt dem svalna.

Salami

  • Dela salamiskivorna på mitten och lägg upp dem på ett fat.
  • Ringla lite olivolja över och garnera bärna med ett par basilikablad.

Övrigt

Parmesanchipsen går utmärkt att spara flera veckor i en burk med lock.

Parmesanchips och italiensk salami -chin chin

Länkar

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*