Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Parmesangratinerad sparris
Måltid:
Förrätt, Huvudrätt
Kök:
Franskt, Svenskt
Sökord:
parmesan, Sparris, Vit Sparris
Servings:
2
Author:
Torbjörns Tips
Ingredienser
8
st
vit sparris
(2-3st/port till förrätt eller 4-6/port till huvudrätt)
2
dl
finriven parmesanost
salt och nymald svartpeppar
2
dl
brödkrutonger
2
dl
finstrimlad spetskål
1
dm
skalad gurka i små tärningar
0,5
dl
majonnäs
0,5
dl
picklad rödlök
2
st
klyftade småtomater
Gör så här
Koka upp saltat vatten i en vid kastrull.
Skala sparrisen
Koka sparrisen färdig och kyl sedan av den i kallt vatten.
Lägg sparrisen i en smord ugnsform och strö över parmesanosten.
Gratinera på övervärme i het ugn tills osten börjar få färg.
Blanda spetskål och gurka med en aning olivolja och lite flingsalt.
Lägg den gratinerade sparrisen på en tunn bädd av spetskål/gurka. Strö över brödkrutongerna.
Servera med en klick majonnäs och lite picklad rödlök samt några tomatklyftor och ett halvt drag med svartpepparkvarnen.