Site icon

BLT-Sallad med strimlad ryggbiff -härlig sommarmat

En härlig sommarsallad som är en hybrid mellan caesarsallad och BLT-sandwich. Caesarsalladen sägs ha skapats av Caesar Cardini på 1920-talet och finns idag i en mängd varianter med olika ingredienser. Romansallad och brödkrutonger är basen sedan kan den innehålla bacon eller kyckling eller både och. Lök, tomat och dressing är också vanliga ingredienser. En BLT-sandwich består av stekta brödskivor, romansallad, bacon tomat och majonnäs. Ganska lika med andra ord. Om inte som syskon så i alla fall kusiner. Att då göra en hybridrätt av dem ligger ju nära till hands. Det var precis vad mästerkocken Tommy Myllymäki gjorde i köket.se vilket insprirerade mig till BLT-Sallad med strimlad ryggbiff -härlig sommarmat.

Skriv ut

BLT-Sallad med strimlad ryggbiff

Måltid Förrätt, Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Keyword Bacon, Romansallad, Ryggbiff, Tomad
Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 400 gram ryggbiff i skivor
  • 100 gram bacon
  • 0,5 baguette skivad
  • 1 silverlök tunt skivad
  • 1,5 romansalladhuvud grovstrimlad
  • 3 tomater skivade
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0,5 citron
  • olivolja och smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Rosta baguetteskivorna med några droppar olivolja på bakplåtspapper i ugnen i 200°C.
  • Stek baconet varsamt.
  • Blanda den skivade silverlöken med olivolja, nypressad citronjuice och salt.
  • Krydda ryggbiffen med salt och nymalen svartpeppar och stek dem ca 2 minuter på var sida på hög värme till innertemperatur ca 54°C. Låt dem sedan vila.
  • Dela baguetteskivorna i grova bitar och strimla ryggbiffen i lagom tunna skivor. (0,5 cm)
  • Börja med sallad i botten och varva alla ingredienserna i två lager. Krydda med salt och nymalen svartpeppar mellan lagren.
  • Servera omedelbart med ett gott rosévin eller en sval öl till.
Exit mobile version