Site icon

Bubbel och löjromschips -gott eller?

Bubbel och löjromschips -gott eller?

Bubbel och löjromschips -gott eller?

Då var det dags igen. För bubbel och löjromschips på balkongen alltså. Det var kanske inte högsommarvärme direkt men med 12-14 grader i luften och 2 kilowatt på infravärmaren gick det bra ändå. Är man en viking så är man. En fördel är ju att bubblet inte behöver någon kylare. Oavsett väder och geografisk belägenhet är detta en av mina absoluta favoriter. Bubbel och löjromschips -gott eller?

Lättfixat och supergott

Det spelar som sagt ingen roll var eller när. Om det är varmt eller kallt. Måndag eller fredag. Bubbel och löjromschips är alltid en vinnare. Löjrommen kom från Spikens fiskehamn vid Vänern och bubblet, från bubblets ursprung,  Limoux i södra Frankrike.

Skriv ut

Löjromschips

Måltid Drinktilltugg
Kök Svenskt
Keyword chips, löjrom
Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 100 gram löjrom
  • neutrala salta potatischips direkt ur påsen
  • 1 dl smetana eller creme fraiche
  • 0,5 finhackad rödlök

Instruktioner

  • Lägg upp chipsen på ett fat eller en skärbräda.
  • Klicka på smetana eller creme fraiche.
  • Klicka på löjrom.
  • Strö finhackad rödlök över

Anteckning

Vintips:
Torrt eller nästan torrt bubbel är den bästa följeslagaren till löjromschips.

Flera recept med löjrom >>

Exit mobile version