En läskande Caipirinha och ett fat med ljumna pizzaskärvor är en bra start på vilken AW som helst. Gott och lättfixat. Caipirinha är en enkel drink som inte kräver tusen olika ingredienser. Det räcker med cachaça, (eller ljus rom), lime, socker och is. Eventuellt kan man toppa den med lite sodavatten om man vill. En annan fördel är att man inte behöver vara någon bartender för att blanda den. Pizzaskärvorna är helt enkelt en tunn pizza skuren i små bitar som har fått några minuter i ugnen. De är sådär lagom matiga för att tillsammans med en god caipirinha kunna ersätta förrätten på en AW eller en enklare postcorona-fest hemma. Caipirinha & pizzaskärvor -läskande och gott.
Cocktails och drinkar
Jag blandar gärna drinkar och cocktails som inte kräver tusen olika ingredienser. Även om man köper på sig allehanda likörer, grenadin och angostura så kan man ge sig sjutton på att just den drinken som ser så god ut skall ha en annan likör eller en annan vermouth. Spela enkelt säger man i fotbollssammanhang och jag tycker att den devisen passar bra när det gäller mina cocktails och drinkar. Att blanda proffsdrinkarna överlåter jag till proffsen som kan det.
Caipirinha
Ingredienser
- 5 cl cachaça eller ljus rom
- 0,5 lime
- 1 msk rörsocker (eller vitt socker)
- krossad is
- sodavatten
Instruktioner
- Dela en lime på mitten, ta ur mittsträngen och skär 4 klyftor/halva.
- Lägg limeklyftorna i ett glas och häll över sockret. Muddla (mosa) lime och socker.
- Häll på spriten och fyll glaset med krossad is. Blanda så att sockret löser sig.
- Toppa eventuellt med sodavatten.
Anteckning
Pizzaskärvor
Ingredienser
- 1 kall tunnbottnad pizza
Instruktioner
- Skär pizzan i små bitar och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Värm pizzaskärvorna ett par minuter i 220 graders ugnsvärme.
- Lägg över pizzaskärvorna till ett serveringsfat eller en tallrik.