Ikväll blev det till att tända grillen även om grillvädret inte var det bästa.
Grillade kycklinglår -Enkelt och gott
Jag lät kycklinglåren marinera en halvtimma, (jag hann inte mera), i en marinad kryddad med bland annat spiskummin, koriander, basilika och färsk chili. De grillades mestadels under lock och jag penslade dem med en honungsglaze som jag spetsade med färsk chili och lime.
Till kycklingen åt vi en bönsallad gjort på härliga bönor från Alboga som vi fått av Lise-Lotte och Kjell. Jag kokade dem ett par minuter och gav dem en kort duvning i stekpannan tillsammans med lite smör och rödlök alldeles innan serveringen. Det var vaxbönor, haricots verts, svarta dito och någon lång grön sort som smakade ärta. Fantastiskt gott.
-En bra avslutning på en vanlig onsdag i september.
Till kycklingen och bönorna drack vi ett gott vin; Chateau Pech-Latt från Corbiéres i sydfrankrike.