Site icon

Löjrom på nachips -löjromsnachips med andra ord

Löjrom på nachips -löjromsnachips med andra ord

Löjrom på nachips -löjromsnachips med andra ord

Löjromschips är ingen exakt vetenskap. Gör dina som det passar dig så gör jag mina som det passar mig. Hemma hos oss använder vi ofta nachips. Sådana som man har till tex-mex-myset på fredagar du vet. De är lagom salta, passar bra till löjrommen och är inte så flottiga som en del potatischips kan vara. Det är ett vansinnigt gott drinktilltugg och dessutom busenkelt att svänga ihop när du får oväntade gäster. Allt som behövs är nachips, lite löjrom och en skvätt smetana eller crème fraîche. Färsk dill är lite överkurs men ser väldigt snyggt ut och ger en fräsch smaktouch. Löjrom på nachips -löjromsnachips med andra ord.

Alltid skumpa på kylning

Förutseende som du är har du naturligtvis minst en flaska bubbel i kylen. Då är lyckan gjord. Det finns nämligen ingen bättre kombination än löjrom och bubbel. Knastret i löjrommen passar osedvanligt bra med bubbel av alla slag. Champagne, Cava, Cremant, Prosecco -välj själv.

Skriv ut

Löjromsnachips

Måltid Drinktilltugg
Kök Svenskt
Keyword löjrom, Nachips
Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 100 gram löjrom
  • nachips direkt ur påsen
  • 1 dl smetana eller creme fraiche
  • färsk dill (överkurs -men gott och snyggt)

Instruktioner

  • Lägg upp chipsen på ett fat eller en skärbräda.
  • Klicka på smetana eller creme fraiche.
  • Klicka på löjrom.
  • Strö eventuellt lite färsk dill över.

Anteckning

Avnjutes med fördel tillsammans med ett glas bubbel.
Exit mobile version