Med lite fantasi är det hur enkelt som helst att slänga ihop ett par smarriga matiga mackor av det du hittar i kylskåpet. Börja med att inventera vad du har. Jag hittade några skivor fänkålssalami, lite gnocchi med pancetta från i förrgår, en bit härligt mogen brie samt ett halvt huvud hjärtsallad och en bit spetspaprika. Det var bara att smöra ett par skivor gott bröd och fylla på med kylskåpsfynden. Det tog max fem minuter och fick bli dagens lunchmacka mellan damernas och herrarnas jaktstart i Tour de Ski. Matig lunchmacka med fänkålssalami brieost och gnocchi -lättlagat och supergott.
Matig lunchmacka på kylskåpsrester
Portioner 1 macka
Ingredienser
- 1 skiva gott bröd
- 2 skivor fänkålsalami
- 1 skiva brieost
- 1 blad hjärtsallad
- 2 skivor spetspaprika
- ev. goda rester från tidigare måltider
- 1 msk smör eller smörgåsmargarin
Instruktioner
- Smöra brödet.
- Lägg på sallad, salami och brieost.
- Lägg på eventuella rester typ gnocchi, bacon, korv från tidigare måltider.
- Servera med kaffe/the/öl.