Matig lunchmacka med fänkålssalami brieost och gnocchi

Matig lunchmacka med fänkålssalami brieost och gnocchi -lättlagat och supergott
Matig lunchmacka med fänkålssalami brieost och gnocchi -lättlagat och supergott

Med lite fantasi är det hur enkelt som helst att slänga ihop ett par smarriga matiga mackor av det du hittar i kylskåpet. Börja med att inventera vad du har. Jag hittade några skivor fänkålssalami, lite gnocchi med pancetta från i förrgår, en bit härligt mogen brie samt ett halvt huvud hjärtsallad och en bit spetspaprika. Det var bara att smöra ett par skivor gott bröd och fylla på med kylskåpsfynden. Det tog max fem minuter och fick bli dagens lunchmacka mellan damernas och herrarnas jaktstart i Tour de Ski. Matig lunchmacka med fänkålssalami brieost och gnocchi -lättlagat och supergott.

Matig lunchmacka med fänkålssalami brieost och gnocchi -lättlagat och supergott
Skriv ut receptet

Matig lunchmacka på kylskåpsrester

Måltid: Lunch, Matiga mackor
Kök: Svenskt
Sökord: Brie, Fänkålsalami, gnocchi
Portioner: 1 macka
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 skiva gott bröd
  • 2 skivor fänkålsalami
  • 1 skiva brieost
  • 1 blad hjärtsallad
  • 2 skivor spetspaprika
  • ev. goda rester från tidigare måltider
  • 1 msk smör eller smörgåsmargarin

Gör så här

  • Smöra brödet.
  • Lägg på sallad, salami och brieost.
  • Lägg på eventuella rester typ gnocchi, bacon, korv från tidigare måltider.
  • Servera med kaffe/the/öl.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*