Site icon

Strimlad fänkål med vitlök -så jäkla gott

Strimlad fänkål med vitlök -så jäkla gott

Strimlad fänkål med vitlök -så jäkla gott

Kalla det tapas, antipasto, hors d’oevre eller vad du vill. Faktum kvarstår -det är fantastiskt gott. Att det dessutom är lättlagat gör ju inte det hela sämre. Det är bara att strimla fänkålen, skiva vitlöken och fräsa på i pannan tills det precis börjar få färg. Om du inte har gjort det innan så är det nu bara att korka upp Champagnen, Cavan eller din favoritöl och hugga in. Det gäller att vara med från början för det kommer att ta slut nästan innan du hinner blinka.

Skriv ut

Strimlad fänkål med vitlök

Måltid Förrätt, Hors d'oeuvre, tillbehör
Kök Italienskt, Spanskt, Svenskt
Keyword Fänkål, Vitlök
Portioner 2
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 fänkålshuvud medelstora
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skiva fänkålen och vitlöken ganska tunt.
  • Fräs fänkål och vitlök i olivolja i en stekpanna på medelvärme så det börjar få lite färg.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera ljummen som ett tillbehör eller en sidorätt.
Strimlad fänkål med vitlök
Exit mobile version