Kalla det tapas, antipasto, hors d’oevre eller vad du vill. Faktum kvarstår -det är fantastiskt gott. Att det dessutom är lättlagat gör ju inte det hela sämre. Det är bara att strimla fänkålen, skiva vitlöken och fräsa på i pannan tills det precis börjar få färg. Om du inte har gjort det innan så är det nu bara att korka upp Champagnen, Cavan eller din favoritöl och hugga in. Det gäller att vara med från början för det kommer att ta slut nästan innan du hinner blinka.
Strimlad fänkål med vitlök
Portioner 2
Ingredienser
- 1 fänkålshuvud medelstora
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skiva fänkålen och vitlöken ganska tunt.
- Fräs fänkål och vitlök i olivolja i en stekpanna på medelvärme så det börjar få lite färg.
- Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Servera ljummen som ett tillbehör eller en sidorätt.