Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Tre Snapas
Måltid:
Antipasti, Drinktilltugg, Förrätt
Kök:
Svenskt
Sökord:
Snapas, Snaps, tapas
Servings:
4
Author:
Torbjörns Tips
Ingredients
Skagentoast -OP Petronella
1
skiva
vitt formbröd
4
st
stora räkor
0,5
dl
majonnäs
1
msk
hackad dill
nymalen svartpeppar
4
cl
OP Petronella
Laxrulle -Qvänum porsbrännvin
1
skiva
mjukt tunnbröd
50
gram
färskost
2
skivor
kallrökt lax
salladsblad eller gräslök
4
cl
Qvänum porsbrännvin
Cheddar i gott sällskap -Bäska droppar
4
st
cheddarost i tärningar
2
skivor
salami
delade i halvor
4
slantar
inlagd saltgruka
skurna i tjocka slantar
4
cl
Bäska droppar
Gör så här
Skagentoast
Rosta formbrödet och skär bort kanterna och dela det i 4st kvadrater 2-3 cm sida
Blanda majonnäs, dill och räkor. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Lägg en räka på varje brödbit och spetsa dem på snapasgafflarna.
Laxrulle
Bred färskost på en sida av tunnbrödet.
Lägg ut laxskivorna och sallad eller gräslök.
Rulla ihop ganska hårt. och skär 3st 2-3 cm breda rullar
Spetsa en rulle på varje snapasgaffel.
Cheddar med sällskap
Spetsa ingredienserna på snapasgafflarna. Gurka längst in på gaffeln, ihopvikt salamiskiva i mitten och cheddar längst ut.
Snapas
Häll 1 cl snaps av varje sort i 3 glas. (3 glas/person -1 av varje)
Placera gafflarna med smakbitarna på glasen och servera.
Övrigt
Gör gärna lite extra av smakbitarna och servera vid sidan om -De brukar alltid gå åt.