Ett grönt tillbehör till den grillande entrecôten eller till lammsteken är alltid gott. Jag gillar kål i alla former och minns hur gott jag tyckte det var när jag som barn fick en bit vitkål att tugga på när morsan lagade middag. Jag kan fortfarande inte låta bli att smaka på den råa vitkålen när jag står och strimlar den. Kål har blivit modernt igen och det med all rätt. Billigt, gott och nyttigt. Brysselkål med vitlök och chili -Ett tillbehör som heter duga.
Brysselkål med vitlök och chili
Att fräsa ihop brysselkål, skivad vitlök och finhackad chili är enkelt, gott och blir dessutom en färgklick på tallriken.
Ingredienser
- 500 gram brysselkål
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chili (spansk peppar)
- Olivolja till stekning
- Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Ansa brysselkålen och ta bort de yttersta bladen samt dela den i kvartar.
- Skiva vitlöksklyftorna tunt.
- Finhacka chilin.
- Fräs alltihop tillsammans i olivolja.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Servera som tillbehör till en god kötträtt