Négrette heter druvsorten som Château Majorel till största delen är gjort på. Det är en mörk druva som nästan bara odlas i sydvästra Frankrike. Den lär ha sitt ursprung på Cypern varifrån tempelriddare sägs ha tagit med den till Gaillac och Fronton. Vinerna från Fronton skall innehålla 50-70% Négrette. Vinet måste förutom Négrette vara gjort på minst två av de tillåtna druvsorterna Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Syrah, Cot, Fer, Gamay, Mérille, Cinsaut, Mauzac och Merille. Druvsorten Négrette har små mörka druvor som ger vin med djup färg men med låga tanniner och den blandas därför ofta med Cabernet sauvignon och Syrah som ger kropp och struktur. Château Majorel -ungt och tjurigt från ”sud-oest”.
Château Majorel
Portioner 0
Ingredienser
- årgång: 2018
- druvor: Négrette, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah
- pris: 99 kr
- artnr: 2842
- volym: 750 ml
- förslutning: Skruvkapsyl
- alkoholhalt: 12,5%
- Sockerhalt: >3 gram/liter
- ursprung: Frankrike, sydväst, Fronton
- producent: JM Rigal
- importör: Stockholm Wine Importers AB
Instruktioner
Utseende
- Ganska mörkt blårött.
Doft
- Fruktigt med inslag av blåbär, björnbär och örtkryddor samt omogna gröna toner som påminner om tujablad.
Smak
- Medelfylligt, ungt, kärvt och tjurigt med hög syra och kort avslutning.
Passar till
- Grillade, välkryddade rätter av lamm och nöt.