Site icon

Château Majorel -ungt och tjurigt från ”sud-oest”

Château Majorel -ungt och tjurigt från "sud oest"

Château Majorel -ungt och tjurigt från "sud oest"

Négrette heter druvsorten som Château Majorel till största delen är gjort på. Det är en mörk druva som nästan bara odlas i sydvästra Frankrike. Den lär ha sitt ursprung på Cypern varifrån tempelriddare sägs ha tagit med den till Gaillac och Fronton. Vinerna från Fronton skall innehålla 50-70% Négrette. Vinet måste förutom Négrette vara gjort på minst två av de tillåtna druvsorterna Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Syrah, Cot, Fer, Gamay, Mérille, Cinsaut, Mauzac och Merille. Druvsorten Négrette har små mörka druvor som ger vin med djup färg men med låga tanniner och den blandas därför ofta med Cabernet sauvignon och Syrah som ger kropp och struktur. Château Majorel -ungt och tjurigt från ”sud-oest”.

Château Majorel -ungt och tjurigt från "sud oest"
Skriv ut

Château Majorel

Måltid vinprovning
Kök Frankrike, Fronton
Keyword Negrette
Portioner 0
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • årgång: 2018
  • druvor: Négrette, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah
  • pris: 99 kr
  • artnr: 2842
  • volym: 750 ml
  • förslutning: Skruvkapsyl
  • alkoholhalt: 12,5%
  • Sockerhalt: >3 gram/liter
  • ursprung: Frankrike, sydväst, Fronton
  • producent: JM Rigal
  • importör: Stockholm Wine Importers AB

Instruktioner

Utseende

  • Ganska mörkt blårött.

Doft

  • Fruktigt med inslag av blåbär, björnbär och örtkryddor samt omogna gröna toner som påminner om tujablad.

Smak

  • Medelfylligt, ungt, kärvt och tjurigt med hög syra och kort avslutning.

Passar till

  • Grillade, välkryddade rätter av lamm och nöt.
Exit mobile version