Visst vill vi alla göra som stjärnkockarna. Laga allt från grunden, ha kylen full av fonder och börja på måndag att laga det som skall serveras på fredag. Nu är inte det verkligheten för de flesta av oss. Vi har varken tid eller kunskap att göra det som stjärnkockarna gör. Jag har otroligt stor respekt för den kunskap och yrkesskickligheten hos som ambitiösa kockar runt om i vårt avlånga land. De har lärt sig att hantera råvaror, temperaturer, smakkombinationer och knivar på ett sätt som vi amatörer bara kan drömma om.
Sluta skämmas
Släpp alla tankar på att göra som stjärnkockarna. Nu svänger vi ihop en dessert som inte skäms för sig. Chokladmousse från Ekströms, vaniljglass från GB, lingon från Felix och Noblesse från Marabou. Chokladmousse med vaniljglass och rårörda lingon -skamlöst gott.
Chokladmousse med vaniljglass och rårörda lingon
Ingredienser
- 12 Noblessechips
- 1 Påse Ekströms chokladmousse med crisp
- 1 dl mjölk
- 4 kulor GB Signature vanilla
- 4 msk Felix rårörda lingon
Instruktioner
- Gör chokladmoussen enligt instruktionerna någon halvtimma i förväg.
- Lägg ett chokladchips i botten
- Lägg på en rejäl klick chokladmousse med ett chokladchips ovanpå
- Lägg på en kula vaniljglass. Gärna lite platt i botten så ligger den still bättre.
- Toppa med ett chokladchips och en matsked rårörda lingon.
Anteckning