Friterade potatisskal eller ”Fried Potato Peels” som det heter i de flesta menyer. Även i de svenska. De kan serveras på ett antal olika sätt. När de kallas ”peels” är det oftast fråga om tunna friterade potatisskal. -Potatisskalschips. ”Skins” eller ”jackets” är lite tjockare eller ibland till och med halva urgröpta potatisar. Då brukar de gratineras med ost och eventuellt även innehålla någon fyllning. Fried Potato Peels -friterade potatisskal.
Gör dina egna Fried Potato Peels
Det är enkelt att göra Fried Potato Peels. Bara skala några potatisar och fritera skalen. Låt dem rinna av och salta. Servera dem sedan tillsammans med en god dipsås som ett drinktilltugg.
Friterade potatisskal
Portioner 4 drinktilltugg
Ingredienser
- 300 gram potatisskal
- frityrolja
- salt
Instruktioner
- Skölj potatisskalen och låt dem rinna av ordentligt.
- Värm oljan till ca 170-180 °C i en frityrgryta och lägg i potatisskalen. Fritera i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna. (Tänkt på att ha ett lock tillhands om oljan skulle ta eld)
- Lägg potatisskalen på hushållspapper och salta efter tycke och smak.
Anteckning
Oljans temperatur sjunker när du lägger i potatisskalen varför det kan vara klokt fritera i ett par omgångar.