Grillade grönsaker passar till nästan allt. Det är lika gott till kött som till fisk och är god även när den är kall. Jag använder mig ofta av en grillkorg som jag ställer på grillen och kan på så sätt grilla grönsakerna samtidigt som jag grillar biffarna eller fiskfiléerna. Smart vad?
Grillad zucchini och sparrissallad
Portioner 2
Ingredienser
- 150 gram färsk grön sparris
- 200 gram zucchini
- 1 rödlök
- 0,5 dl hackad persilja
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela grönsakerna. Sparris i 3-4 cm bitar, zucchini i grova, kvartade slantar och rödlöken i grova klyftor.
- Lägg de delade grönsakerna en bunke, häll över lite olivolja och blanda. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Grilla grönsakerna i en grillkorg eller en stekpanna.
- Blanda den färdiga sallad med sojavinägretten och persiljan,