Site icon

Grillade kycklinglårfiléer med fransk potatissallad

Grillade kycklinglårfiléer med fransk potatissallad

Grillade kycklinglårfiléer med fransk potatissallad

Nu är grillsäsongen här och det är dags för altan-, och balkonghäng. De senaste dagarna har det varit högsommarväder fast det bara är i mitten på maj ännu. Jag har hunnit med att använda grillen några gånger och tänker komma med ett tips på en av mina favoriträtter. Grillade kycklinglårfiléer med fransk potatissallad.

När det är riktigt varmt väder så tycker jag att det passar bäst med ganska lätta enkla rätter. Det här är en rätt som kombinerar nygrillad kyckling med sval somrig potatissallad. En fördel är också att det går bra att spara det som inte går åt till nästa dag. Kycklinglårfiléerna går lika bra att äta kalla som varma.

Kycklinglårfiléer på grillen

Perfekt picknickmat

Grillade kycklinglårfiléer med fransk potatissallad är perfekt picknickmat. Enkelt, gott och lätt att ha med sig. Lägg till en flaska rosévin i picknickkorgen och cykla iväg på en härlig utflykt.

Grillade kycklinglårfiléer med fransk potatissallad

Ingredienser till grillade kycklinglårfiléer (ca 4 port)

Marinad

Gör så här

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i en skål.
  2. Blanda marinaden. Häll den över kycklinglårfiléerna och blanda.
  3. Låt stå i minst en halvtimma.
  4. Grilla filéerna på direkt värme tills de har fått fin färg.
  5. Stäng sedan locket och grilla med indirekt värme till 70 graders innertemperatur.

Ingredienser till fransk potatissallad (ca 6 port)

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (färskpotatis behöver inte skalas).
  2. Låt potatisen svalna.
  3. Dela potatisen i lagom bitar.
  4. Skala och skär löken i tunna strimlor.
  5. Skär sockerärtorna diagonalt i tunna stavar.
  6. Dela körsbärstomaterna.
  7. Blanda alltihop i en stor skål, tillsätt kapris och sallad.
  8. Häll över senapsvinägretten och blanda.

Ingredienser till senapsvinägrett

  1. Blanda vätskorna och senapen i en bunke.
  2. Lägg i en krossad vitlöksklyfta.
  3. Smaka av med svartpeppar och salt.
  4. Låt dra med vitlöken en halvtimma.
  5. Ta bort vitlöken.

 

 

 

Exit mobile version