Äntligen har solen och värmen anlänt till glädje för både kropp och själ. Vad kan då passa bättre än Gubbröra på rågbröd med öl och nubbe på balkongen -en riktig högtidsstund.
Gubbröra på rågbröd
Portioner 4
Ingredienser
- 1 burk Grebbestad anjovisfiléer 125 gram (+ lite av spadet)
- 4 ägg
- 2 medelstora potatisar av fast sort
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- 0,5 dl hackad dill, går bra med fryst
- 0,5 dl hackad gräslök, går bra med fryst
- 8 skivor rågbröd (om brödskivorna är stora räcker det med 1 per person)
- strimlad isbergssallad
- 2 msk smör att breda på brödet
- salt och nymalen svartpeppar till avsmakning
Instruktioner
- Koka potatisarna och hårdkoka äggen -låt dem svalna.
- Hacka äggen (jag använder en äggskärare och skär dem på tre håll).
- Tärna potatisen fint.
- Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Spara lite spad att blanda i gubbröran.
- Blanda ägg, potatis, ansjovis, dill, gräslök, majonnäs och crème fraîche i en bunke. Blanda gärna i en msk ansjovisspad också.
- Smöra brödskivorna.
- Lägg på sallad och en rejäl klick med gubbröra.
Anteckning
Avnjutes med en kall öl och en nubbe eller två.