Det är inne med korv igen. Att lägga korvar på grillen har nog ansetts vara lite fantasilöst och inget som anstår en grillgourmet. Stora saftiga biffar, revben med glaze och bakade jättepotatisar är mera comme-il-faut. Eller i alla fall har det varit så bland oss amatörkockar en längre tid. Men nu verkar det, om inte vända så i alla fall bli en bredare meny med större variation på uteplatser och altaner. Vi grillar mera kyckling, fisk och skaldjur, men framförallt grillar vi mera grönsaker. Jag kan som trendspanare se en viss koppling till LCHF-diet och förhoppningsvis även till ökad hälso-, och miljömedvetenhet. Att grilla grönt är skönt.
Kryddiga korvar med grillade grönsaker (ca 4 port)
Ingredienser
- 6-8 kryddiga korvar. Gärna flera sorter.
Gör så här
- Grilla korven varsamt medan du grillar grönsakerna.
Grillade grönsaker
Välj de grönsaker som du tycker om – mitt förslag
- 2 buketter broccoli
- 1 stor röd paprika
- 1 knippe grön sparris
- 200 g färska champignoner
- 50 g purjolök
- 150 g zucchini
Gör så här
- Skölj och ansa grönsakerna.
- Skär dem i lagom bitar.
- Lägg dem i en bunke, häll över lite rapsolja, och blanda.
- Häll upp dem i en grillkorg eller en wokpanna.
- Krydda med salt och lite nymalen svartpeppar under grillningen.
- Grilla tills de är lagom ”al dente”. (fortfarande har tuggmotstånd)
Remouladesås
Ingredienser (4-5 port)
- 2 dl majonnäs (helst hemslagen)
- 1 dl crème fraîche
- 100 g inlagd smörgåsgurka
- 2 msk hackad dill
- 2 msk kapris (lätt hackad)
- Salt till avsmakning
Gör så här
- Hacka smörgåsgurkan ganska fint
- Blanda ingredienserna i en skål
- Smaka av och salta vid behov.
Länkar