Torbjörns majo – Busenkel att göra och passar till det mesta

Torbjörns majo
Torbjörns majo

En riktigt god majonnäs är grunden till mycket gott. En varning är dock på sin plats. Om du provar att göra den här majonnäsen så duger ingenting annat efter det. Du kommer att inse hur god den är och hur lätt den är att göra. Använd Torbjörns majo till räkmackan, till hamburgaren, till biff Rydberg, till smörrebröden, som grund till remouladsåsen. Ja du fattar…

En bra majonnäs är gott, användbart och busenkelt att göra. Om det mot förmodan blir något över så kan du spara den några dagar i kylen. Blanda i creme fraiche och lite hackad gurka, så har du fixat en god remouladsås till den stekta fisken eller till rostbiffen.

 

Torbjörns Majo

Ingredienser (4 port)

  • 2 medelstora ägg
  • 2 msk Fransk senap
  • 2 tsk Vitvinsvinäger
  • 1,5 dl Olivolja
  • 2 dl Solrosolja
  • 2 krm Salt
  • Nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skilj av äggulorna och lägg dem i en bunke.
  2. Vispa ihop äggulorna med fransk senap, vitvinsvinäger, salt och några drag från vitpepparkvarnen.
  3. Blanda olivolja och solrosolja.
  4. Vispa i oljan lite i taget.

Ställ den i kylen tills du skall ha den.

 

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*