
En riktigt god majonnäs är grunden till mycket gott. En varning är dock på sin plats. Om du provar att göra den här majonnäsen så duger ingenting annat efter det. Du kommer att inse hur god den är och hur lätt den är att göra. Använd Torbjörns majo till räkmackan, till hamburgaren, till biff Rydberg, till smörrebröden, som grund till remouladsåsen. Ja du fattar…
En bra majonnäs är gott, användbart och busenkelt att göra. Om det mot förmodan blir något över så kan du spara den några dagar i kylen. Blanda i creme fraiche och lite hackad gurka, så har du fixat en god remouladsås till den stekta fisken eller till rostbiffen.
Torbjörns Majo
Ingredienser (4 port)
- 2 medelstora ägg
- 2 msk Fransk senap
- 2 tsk Vitvinsvinäger
- 0,5 dl mild olivolja
- 3 dl Solrosolja
- 2 krm Salt
- Nymalen vitpeppar
Gör så här
- Skilj av äggulorna och lägg dem i en bunke.
- Vispa ihop äggulorna med fransk senap, vitvinsvinäger, salt och några drag från vitpepparkvarnen.
- Blanda olivolja och solrosolja.
- Vispa i oljan lite i taget.
Ställ den i kylen tills du skall ha den.
Mera majonnäs
Bli först med att kommentera