Som du säkert har sett tidigare gillar jag matiga mackor. Om de dessutom är okomplicerade och lätta att svänga ihop är lyckan gjord. Ett gott fröbröd, några salladsblad från min egen pallkrage, ett par lammsmäckor från frysen, tomater från grannen och en klick gurkmajonnäs så är det klart. Jag hade dessutom lite hemslagen majonnäs över och använde den på brödet istället för smör. Gurkmajonnäsen, som nyss hade passerat bäst-före-datum, hade jag över från en korvgrillning i somras så jag flyttade fram bäst-före-datumet till idag. Macka med lammsmäcka & gurkmajonnäs -okomplicerat och riktigt gott.
Macka med lammsmäcka & gurkmajonnäs
Portioner 1 macka
Ingredienser
- 1 skiva mörkt bröd (gärna fröbröd)
- 2 msk smör eller majonnäs
- 2 salladsblad
- 1 lammsmäcka (eller vanlig pannbiff)
- 3 msk gurkmajonnäs
- 1 minitomat
Instruktioner
- Bred smör eller majonnäs på brödet och lägg på salladen.
- Lägg på lammsmäckan delad eller hel, vilket du föredrar.
- Toppa med en rejäl klick gurkmajonnäs och en skivad minitomat.
Anteckning
Servera lammsmäcksmackan tillsammans med ett glas öl eller ett fruktigt vin i valfri färg.