Site icon

Marinerade räkor med tagliatelle och tomat -klart på 20 minuter

Marinerade räkor med tagliatelle och tomat -klart under halvtimman

Marinerade räkor med tagliatelle och tomat -klart under halvtimman

Supergoda marinerade och stekta vannameiräkor med härligt tomatig tagliatelle. Marinera räkorna en timma sedan tar det bara 20 minuter att laga till.

Marinerade räkor med tagliatelle och tomat -klart under halvtimman
Skriv ut

Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

Marinerade räkor

  • 400 gram vannameiräkor
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili spansk peppar
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl olivolja

Tagliatelle med tomat

  • 350 gram torkad tagliatelle eller 500 gram färsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 x 400 gram körsbärstomater i juice 2 förpackningar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl strimlad färsk basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Marinerade räkor

  • Mixa ingredienserna med en stavmixer och marinera räkorna ca 1 tim.
  • Häll av marinaden och stek räkorna i en stekpanna ett par minuter på varje sida.

Tagliatelle med tomat

  • Fräs vitlöken i olivolja utan att den får färg.
  • Låt tomaterna rinna av och tillsätt dem i stekpannan tillsammans med vinet.
  • Mosa tomaterna och låt såsen koka i 8-10 min.
  • Tillsätt basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Koka tagliatelle i saltat vatten och spara lite pastavatten att ev. späda med senare.
  • Blanda tagliatellen med tomatsåsen och späd med pastavattnet om det behövs.
  • Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med räkorna.

Arbetsordning

  • Mixa marinaden lägg i räkorna (1 tim).
  • Sätt på pastavattnet.
  • Koka såsen.
  • Stek räkorna och koka pastan.

Anteckning

Det passar perfekt med en god Verdicchio till den här rätten.
Exit mobile version