Supergoda marinerade och stekta vannameiräkor med härligt tomatig tagliatelle. Marinera räkorna en timma sedan tar det bara 20 minuter att laga till.
Portioner 4
Ingredienser
Marinerade räkor
- 400 gram vannameiräkor
- 1 vitlöksklyftor
- 1 röd chili spansk peppar
- 0,5 dl torrt vitt vin
- 0,5 dl olivolja
Tagliatelle med tomat
- 350 gram torkad tagliatelle eller 500 gram färsk
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- 2 x 400 gram körsbärstomater i juice 2 förpackningar
- 1 dl torrt vitt vin
- 0,5 dl strimlad färsk basilika
- salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
Marinerade räkor
- Mixa ingredienserna med en stavmixer och marinera räkorna ca 1 tim.
- Häll av marinaden och stek räkorna i en stekpanna ett par minuter på varje sida.
Tagliatelle med tomat
- Fräs vitlöken i olivolja utan att den får färg.
- Låt tomaterna rinna av och tillsätt dem i stekpannan tillsammans med vinet.
- Mosa tomaterna och låt såsen koka i 8-10 min.
- Tillsätt basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka tagliatelle i saltat vatten och spara lite pastavatten att ev. späda med senare.
- Blanda tagliatellen med tomatsåsen och späd med pastavattnet om det behövs.
- Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med räkorna.
Arbetsordning
- Mixa marinaden lägg i räkorna (1 tim).
- Sätt på pastavattnet.
- Koka såsen.
- Stek räkorna och koka pastan.
Anteckning
Det passar perfekt med en god Verdicchio till den här rätten.
- Inspirationen till den här rätten hittade jag på zeta.se
- Flera pastarecept>>