Brie-salaimackor är vanligt förekommande hemma hos oss. Det kan vara som en lunchmacka eller en utflyktsmacka. Ganska ofta är den en fågelskådarmacka när vi kollar på örnar vid Hornborgasjön. Här har jag anpassat brie-salamimackorna till att bli drinktilltugg istället. En brie-salamimacka passar lika bra i fält som i salong. Ett mustigt bröd med en krämig brieost, kompletterad med en saftig salami och toppad med en salt gurkbit. -Det du. Minimackor på pinne -matigt drinktilltugg.
Till bittra drinkar, bubbel och bärs
Mina matiga minimackor på brie-salami passar jättebra till bittra drinkar eller till öl. Men du som hellre vill ha ett torrt bubbel blir inte heller ledsen över några minimackor på pinne.
Minimackor på pinne -matigt drinktilltugg
Minimackor på pinne (Brie-salami)
Portioner 20 pinnar
Ingredienser
- 2 skivor mörkt bröd fröbröd eller kavring
- 10 skivor salami
- 20 små skivor brieost
- 20 skivor saltgurka
- ev smör till brödet (inte helt nödvändigt)
- 20 tandpetare
Instruktioner
- Bred smör på brödskivorna och dela dem i 20st små fyrkanter.
- Dela salamiskivorna i halvor.
- Börja med bröd, fortsätt med en liten skiva brieost och en halv ihopvikt salamiskiva.
- toppa pinnen med en liten skiva saltgurka.
Anteckning
Servera på ett fat som drinktilltugg. Passar väldigt bra till bittra drinkar eller till öl.
Minimackor på pinne