Quesadillas är vi vana vid att få serverade dubbla med ost, skinka och kanske lite ruccola emellan. De brukar ha sitt ursprung i stekpannan, i ugnen eller på grillen. Det här receptet däremot är en öppen quesadilla eller om du så vill en tortillapizza. Lite ”cross kitchen” med andra ord. Det är svårt att tänka sig ett lagat drinktilltugg som är enklare att göra. Färdiga tortillabröd med riven ost och eventuellt lite örter på. -Passa dig vad gott det är. Öppen quesadilla -tortillapizza med ost
Majstortilla eller vetetortilla?
Det går bra med vilket som, men fundamentalisterna hävdar att det skall vara majstortilla eftersom vete-tortilla formellt sett inte är någon tortilla -enligt dem alltså. Majstortillan är mexikansk och centralamerikansk medan vete-tortillan är ganska vanlig längre norrut i gränslandet mot USA där Trump byggde en mur ni vet… Förväxla inte den centralamerikanska tortillan som är ett tunt bröd med den spanska tortillan som mera är en omelett.
Vilken ost?
Välj själv. Du kan variera smaken på quesadillan väldigt mycket genom ditt val av ost. Jag använder ofta Västerbottensost. Använd den ost du gillar bäst. Kombinera gärna en mild ost med en mögelost så får du både krämighet och sälta.
Öppen quesadilla
Ingredienser
- 4 tortillabröd
- 200 gram riven ost gärna smakrik
- örtkryddor tex timjan eller oregano
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220°C
- Lägg tortillabröden på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Riv över osten och strö över ev. örtkryddor.
- Grädda i några minuter till osten har fått lite färg.
Anteckning