Ännu en härligt matig macka. Mackan som måltid är enligt mig gravt underskattad. Det finns oändligt många matiga mackor och jag har förmodligen bara ätit en bråkdel av dem ännu. Men jag fortsätter min mack-odyssée och flera rapporter är att vänta. Reuben Sandwich -klassisk amerikansk macka.
Invandrad mat
Reuben Kulakofsky, en Litauisk invandrare i Omaha, Nebraska i USA beställde alltid en sandwich med corned beef och surkål till veckans pokerspel på The Blackstone Hotel på 1920-talet. Därav namnet Reuben Sandwich.
Reuben Sandwich
Portioner 2
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 100 gram pastrami tunna skivor
- 1 dl surkål
- 0,5 dl riven västerbottensost
- 2 saltgrukor
- smör, rumstempererat
Rysk dressing
- 1 liten finhackad schalottenlök
- 1 finhackad grön paprika
- 1 dl majonnäs
- 1 msk chilisås
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk dijonsenap
Instruktioner
Rysk dressing
- Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.
Reuben sandwich
- Bred smör på alla sidor av brödskivorna.
- Blanda surkålen med osten och lägg på två av brödskivorna.
- Bygg på med pastramin och sedan dressingen.
- Lägg på de smörade brödskivorna och stek i stekpanna tills brödet är gyllenbrunt och osten har börjat smälta.
- Dela varje macka i två och spetsa en saltgurka på varje.
Anteckning
Servera tillsammans med en riktigt god och kall öl.