Site icon

Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker

Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker

Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker

När jag var barn åt vi risgrynspudding till kvällsmat då och då. Förmodligen ett sätt att använda risgrynsgröt som blivit över och som med några få handgrepp blev till en god maträtt. Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker.

Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker
Skriv ut

Risgrynspuddning med kardemumma

Måltid Kvällsmat
Kök Svenskt
Keyword Kardemumma, Ris, Risgrynsgröt
Portioner 2
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 500 gram risgrynsgröt (en korv färdig gröt)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 1 tsk strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ingrediensera och häll dem i en välsmord ugnsfast form.
  • Grädda i ugnen ca 30 minuter tills den har fått fin färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt den stå en stund innan servering.

Anteckning

Servera med rårörda lingon eller annan god sylt.

 

Exit mobile version